Katalogové číslo YT-74227
Číslo výrobku YT-74227
Výrobce Yato
EAN čísla 5906083024054
Záruka 24 měsíců
456 Kčs DPH
376,86 Kčbez DPH

 

Bezpečnostní tlumič YT-74227 s popruhem a dvěma karabinami je prvkem systému zachycení pádu, který spojuje bezpečnostní postroj s kotevním bodem. Tlumič je vyroben z řádně ušité polyesterové pásky. Při zachycení pádu se speciálně navržené švy postupně trhají, čímž se zpomaluje rychlost pádu

  • délka: 1,8m
  • šířka pásu: 30 mm
  • dvě samozavírací karabiny s ruční aretací, maximální otevření: 16 mm
  • trvale připojen k pásce

Bezpečnostní tlumič YT-74227 s popruhem a dvěma karabinami byl testován v laboratoři akreditované EU a splňuje požadavky EN 355: 2002.

BEZPEČNOSTNÍ A PRÁVNÍ ASPEKTY

Práce ve výšce je práce vykonávaná ve výšce větší než 1 metr nad zemí/podlahou, jejíž povrch není ze všech stran obehnán pevnými zdmi nebo ochrannou konstrukcí do výšky 1,5 metru. Pokud za takových podmínek není možné uplatnit opatření kolektivní ochrany, měl by zaměstnavatel při zadávání prací mj. poskytovat osobní ochranné prostředky. Každý kus ochranného vybavení proti pádu by měl splňovat určité bezpečnostní normy, které výrobce pouze potvrzuje prostřednictvím zkušebny akreditované EU. Potvrzení o shodě s normami zaručuje především bezpečnost uživatele, ale také chrání jak zaměstnance, tak zaměstnavatele před finančními důsledky vyplývajícími z sankcí uložených institucí inspekce práce.

Všechny prvky ochrany proti pádu YATO mají aktuální testy potvrzující dodržování bezpečnostních norem a jejich použití v souladu s návodem zaručuje 5 let spolehlivého provozu.